Известие

Collapse
No announcement yet.

Движение на скоростен лост Алфа 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Движение на скоростен лост Алфа 147

Имам проблем при местенето на скоростния лост от ляво на дясно. Мести се трудно и определено има напрежение. Самите скорости влизат без проблем, няма хъркане или каквото и да било. Лостът не се и центрира, което мисля, че идва от проблем в самата конзола под лоста, но затрудненото движение от ляво надясно не знам от къде идва. Дали е пак от въпросната пластмасова конзола или е от металната част, която е върху скоростната кутия и в която се защипват кабелите.
    Някой да е срещал същия проблем при 147?

Най-вероятно се е счупила пластмасата.По избирача върху кутията е малко вероятно да се счупи нещо.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Ако съединителя е ок то вероятно става дума за корпуса на скоростния лост който е пластмасов
      Last edited by dimo; d.m.y г., 09:22.
      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

и цялата конзола за скоростния лост е 180лв...аз съм го гледал тоз филм! Не може да се смени само пластмасовото!
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
          Ако съединителя е ок то вероятно става дума за корпуса на скоростния лост който е пластмасов
          Колега мисля, че съединителя е ок. Нямам никакви проблеми с включването на самите скорости. Просто движението на лоста от ляво на дясно е много затруднено. Точно по средата на оста има, като че ли нещо, което го запъва.

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
          и цялата конзола за скоростния лост е 180лв...аз съм го гледал тоз филм! Не може да се смени само пластмасовото!
          Колега видях, че ти си я сменял въпросната част. При теб имаше ли затруднено движение на лоста от ляво на дясно или само луфт???
          Last edited by jazzman; d.m.y г., 09:28.

Comment

При 156, понякога се чупи едно кръгло пластмасово уплътнение(ако може така да се каже), което движи второто жило, и влиза в една метална планка, вдясно от механизма на лоста.....като се махне гуменото се вижда - но то като се счупи движението на лоста става много лесно и някой скорости се избират по трудно, при мен в случая беше задна и шеста(за В6 говоря), така че мисля че при 147 ще е нещо подобно, макар че само давам някакъв пример......
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Нямах затруднение при превключване, само много голям луфт, който ме дразнеше!
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                Нямах затруднение при превключване, само много голям луфт, който ме дразнеше!
                То затруднението идва при движение на ляво и на дясно. При превключване на скоростите няма проблем...

Comment

Ами не колега...нямах затруднение при движение на ляво/на дясно. Проблемът беше при мен чисто козметичен и ме дразнеше как въпреки, че съм на скорост лостът "играеше кючек" подобно на лост на Икарус
                  След смяната скоростите влизат като по пътечки - много мазно и точно

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от jazzman Покажи съобщение
                    То затруднението идва при движение на ляво и на дясно. При превключване на скоростите няма проблем...
                    Проблема ти е във "вертикалното" жило на избирача
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                      Аз реших, че проблема идва от избирача върху скоростната кутия....мисля, че има нужда от смазване...но може и да е от жилото както казваш...

Comment

дали някой ще види тази остаряла тема?
                        има ли развитие т.е. решение на описания в първия пост проблем?

при мен на 156ца В6, е абсолютно същото - лоста върви много трудно и не се връща сам на нулева. иначе няма проблем с влизането на скоростите или съединителя... когато е студена колата лоста се движи малко по-лесно, от когато е загряла. Целия проблем е че 3 и 4 се целят много трудно така.. 1,2 и 5,6 са по-лесни тъй като са крайните положения..

някой с конкретно решение?
                        Alfa Sportwagon V6 24V

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                          тук го пише

---------- Post added at 13:04 ---------- Previous post was at 13:03 ----------

Първоначално публикувано от KamenR Покажи съобщение
                          дали някой ще види тази остаряла тема?
                          има ли развитие т.е. решение на описания в първия пост проблем?

при мен на 156ца В6, е абсолютно същото - лоста върви много трудно и не се връща сам на нулева. иначе няма проблем с влизането на скоростите или съединителя... когато е студена колата лоста се движи малко по-лесно, от когато е загряла. Целия проблем е че 3 и 4 се целят много трудно така.. 1,2 и 5,6 са по-лесни тъй като са крайните положения..

някой с конкретно решение?
                          Както вече съм писал, жилото е проблема ако не е ръждясало се смазва и готово ако е зле жилото се сменя
                          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                          sigpic
                          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

лост

Колеги знае ли някой дали се продава само елемент номер 14 от снимката?
                            При мен този пластмасов елемент е износен и от там идва луфта в лоста!
                            Attached Files
                            Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят;
                            Руски форум: Питаш нещо и теб те питат;
                            Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Comment

Първоначално публикувано от atos85 Покажи съобщение
                              Колеги знае ли някой дали се продава само елемент номер 14 от снимката?
                              При мен този пластмасов елемент е износен и от там идва луфта в лоста!
                              Намерихте ли такъв чарк, колега и на каква цена? Днес се сблъсках с подобен "феномен" и мисля, че точно това е причината за свободното движение на скоростния лост, та ме интересува на каква цена се решава този (малко неприятен) проблем.
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Working...
                              X